Neurologopedie is zorg voor mensen met neurologische spraak-, taal-, en/of slikstoornissen zoals Afasie en Dysartrie. Deze stoornissen kunnen een gevolg zijn van niet-aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte (CVA), zoals een herseninfarct of een hersenbloeding, of een progressieve hersenaandoening.
Covid/Coronavirus
December 2020: Logopedie valt onder de medische beroepen en de praktijk is daarom gewoon geopend. Voor logopedische therapie kunt u naar 1 van onze locaties komen of u kunt er voor kiezen om via beeldbellen een behandeling te krijgen.
Het dragen van mondkapje is inmiddels verplicht. Wij horen dat steeds meer mensen stemklachten hebben door het dragen van deze mondkapjes. Dit kan komen doordat je onbewust luider gaat spreken tijdens het dragen van een mondkapje. Daarnaast kan het zijn dat je last krijgt van benauwdheid. De oorzaak hiervan kan zijn dat je verkeerd ademhaalt tijdens het dragen van mondkapjes. Hier vindt u extra tips.
Daarnaast bieden wij ook behandeling bij het herstel voor (ex)covid/coronapatiënten. Klik hier voor meer informatie.
Team bonnier logopedisch centrum
Afasie
Afasie In Nederland krijgen jaarlijks bijna 10.000 mensen afasie, een taalstoornis ten gevolge van hersenbeschadiging. Afasie beïnvloedt de communicatie en hiermee de kwaliteit van het leven. De meeste mensen krijgen na het ontstaan van de afasie logopedische behandeling en begeleiding. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van afasie-patienten.
Bonnier logopedisch centrum behandelt naast afasie andere neurologische taal-, stem-, spraak- en slikstoornissen.
Meer informatie zie www.avn.nl en www.hersenletsel.nl
Rechter-hemisferische taalstoornis Dit zijn communicatiestoornissen als gevolg van hersenletsel in de rechter hersenhelft. Deze communicatiestoornissen uiten zich zowel in het spreken als in het begrijpen. Voorbeelden zijn het niet begrijpen van figuurlijke taal, problemen met de structuur van een verhaal, het gebrui van taal (was is sociaal wenselijk in welke sotuatie), breedsprakigheid, maar ook problemen in de zinsmelodie/prosodie, waardoor emoties moeilijk herkend kunnen worden.